Setmana plena d’activitats per a celebrar les festes del barri de Santa Eulàlia

El passat mes de juny el barri de Santa Eulàlia va donar el tret de sortida a la seva anual Festa Major. De l’1 al 5 de juny es van organitzar tota una sèrie d’actes on totes les entitats del barri hi varen participar. 

Des de l’àrea de serveis assitencials de la Fundació Santa Eulàlia vam voler formar part d’aquesta celebració que amb tanta il·lusió es prepara, organitzant al centre de dia i a la residència tota una setmana d’activitats especials. 

Aquesta idea va sorgir com una iniciativa per apropar aquesta celebració als residents i usuaris de centre de dia. Des dl centre de dia es promou que les #granspersones s’impliquin i sentin que són part de la comunitat, de la vida del barri.

Així doncs, amb la intenció de traslladar la Festa Major al nostre centre, vam rebre la visita d’una pregonera que va donar la benvinguda i va inaugurar la setmana amb un programa carregat d’iniciatives que fomentaven l’estimulació, la diversió i l’entreteniment. Seguidament, vam poder descobrir i gaudir d’una exhibició d’una art marcial gairebé desconeguda per les persones gran, el “mugendo”, una disciplina que barreja tècniques del Karate, Taekwondo, Boxeo i Kick Boxing. Fins i tot, ens vam atrevir a provar alguns dels seus moviments.

Al següent dia vam gaudir amb una actuació de sevillanes, en la que al finalitzar les professionals van animar a les persones grans a ballar. 

Durant tota la setmana es va realitzar un taller creatiu en el qual les persones grans havien d’elaborar un paipai, un bon element per combatre la calor d’aquests dies, a més d’estimular la psicomotricitat fina i la coordinació oculomotora.

També es va dur a terme una gimcana sensorial, en la qual les persones participants organitzades en grups, realitzaven diferents proves relacionades amb els sentits. Algunes d’aquestes proves consistien a identificar amb l’olfacte diferents herbes aromàtiques, amb el tacte i amb els ulls tapats endevinar quin objecte estaven manipulant, entre d’altres.

Per a finalitzar la setmana, es va organitzar un concurs de pastissos, on podien participar les famílies, voluntaris/es i treballadors/es presentant el seu pastís. D’aquesta manera, el divendres un jurat format per un grup de residents, persones usuàries de centre de dia i una representant dels treballadors/es van degustar els diferents pastissos presentats i van decidir els guanyadors/es en les diferents categories que optaven a premi: la millor presentació, la millor elaboració i el millor sabor. Posteriorment, es va fer un tast dels pastissos a tothom i es va realitzar l’entrega de premis.

Cal destacar la implicació i participació de les famílies i voluntaris de la Fundació Santa Eulàlia que fan possible aquestes iniciatives. D’aquesta manera les persones usuàries de la residència i centre de dia participen en la transmissió de tradicions i festivitats. 

En definitiva, una setmana plena de diversió i entreteniment on vam poder gaudir i sentir les festes del nostre barri i de la que sense dubtes repetirem el pròxim any. Ja tenim algunes idees!