Qualitat i calidesa en l’atenció a la dependència

Fer el bé i fer-ho bé.

Inscripcions obertes

%

195/200 inscrits

Jornada Formativa

Dimarts 30 d’octubre de 2018 – 9:00 a 14:00 h al Recinte Firal La Farga

Què es la qualitat quan parlem d’atenció a persones en situació de dependència? És el compliment d’uns estàndards, procediments, protocols o indicadors? Podem arribar a prestar un servei que obtingui certificacions de qualitat tot i tenir la sensació de què el que fem és fred i impersonal? Podem parlar de qualitat sigui quina sigui la relació entre organització, els professionals que hi treballen i l’entorn?

Aquestes preguntes se les plantegen sovint les persones que treballen en l’atenció a d’altres persones. Veiem certificacions de qualitat i pensem que, amb tota seguretat, que qualsevol procediment deshumanitzat (o be: absent de valors) podria obtenir-la, ja que es valora essencialment la operativitat del procediment, sense gaire bé tenint en compte aspectes com el tracte, l’empatia, i altres que s’engloben en el concepte del que s’anomena calidesa.

A la qualitat li cal la calidesa?. La sensació íntima indescriptible de que el que estem fent és el correcte i es percep així per part de qui rep l’atenció. Es pot mesurar? Existeixen indicadors? Servei de alguna cosa la amabilitat d’un cuidador, si l’atenció que presta no compleix la qualitat esperada?.

Podem, a més, prestar un servei càlid i qualitatiu sense esta condicionat per el moment econòmic, social i polític, sigui quina sigui la relació que l’organització tingui amb l’entorn ?

Al voltant d’aquestes preguntes la Fundació Santa Eulàlia i la Catalònia Fundació Creactiva plantegem la celebració de les terceres jornades tècniques anuals adreçades a professionals que treballen en l’àmbit de l’atenció a persones en situació de dependència.

Comptarem amb destacats professionals que ens ajudaran a reflexionar en un matí en el que més que cercar una resposta, ens conformarem en arribar a plantejar les preguntes adequades.

Dia

Dimarts 30 d’octubre de 2018

Lloc

Recinte Firal La Farga
Carrer Girona, 10
08901 L’Hospitalet de Llobregat

w

Informació i inscripcions

jornada@fsantaeulalia.org
Tel. 93 422 17 48

}

Hora

De 9:00 a 14:00 h

 

Preu

30 €

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbJ5DNOnRH6-7ewl_tIuv9gPYVhUCXq4dHD2StHMXQpOaa3w/viewform?embedded=true" width="700" height="520" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">S'està carregant...</iframe>