Estimades i estimats;

                  Com sabeu ens trobem immersos una situació excepcional. Ara ja fa més d’una setmana, l’estat espanyol va decretar l’estat d’alarma fruit de la malaltia que provoca el Covid-19.

Des de l’inici d’aquest hem estat treballant per poder oferir una resposta amb el màxim rigor tècnic i professional, encaminada a protegir al col·lectiu al que atenem amb les majors garanties que el sistema ens permeten el moment actual.

Cal que coneixeu que hem donat des del moment inicial recomanacions a totes les persones contractades i voluntàries per tal de poder respectar les orientacions que se’ns donen des del Departament de Salut i de Treball, Afers socials i Famílies. Així doncs hem posat els mitjans necessaris perquè aquelles persones que puguin realitzar la seva feina de forma no presencial puguin fer-ho, també en la mateixa línia, hem reorganitzat els torns de treball en els serveis assistencials i hem adoptat mesures que enspermeten anticipar possibles situacions de perill.

En aquests moments de dificultat continuem acompanyanti ajudant a les persones més vulnerables, per a tots aquells que la malaltia suposa un gran risc, les més grans, aquelles que tenen patologies prèvies i les que viuen soles o no compten amb un sistema de protecció familiar que els faciliti el confinament. Durant aquesta darrera setmana s’han realitzat més de 500 trucades, per tal de facilitar informació, consells de salut i acompanyar a les persones grans que en aquests moments més o necessiten. També s’ha mantingut contacte periòdic per part de l’equip de psicòlogues amb totes les famílies de les persones que participen als programes d’estimulació cognitiva i que en aquests dies s’han de fer càrrec d’un familiar que  presenta algun tipus de diagnòstic neurodegeneratiu, amb la sobrecàrrega que això suposa.

Estem permanentment en contacte amb les autoritats per tal d’identificar aquelles necessitats que les persones grans de la ciutat poden requerir en aquests moments, és per això que el Programa Orienta, assessorament i recursos, segueix a ple funcionament, vetllant per els drets ciutadans de la gent gran de la ciutat i posant a disposició de les famílies tots aquells recursos al poden tenir accés.

Per el que fa als serveis assistencials, volem informar-vos que en aquests moments no tenim cap cas de Covid-19. Les Direccions dels centres estan seguint protocols molt estrictes de prevenció i vigilància de l’estat de salut per tal de procurar evitar que es produeixi aquesta situació. També os volem informar que les treballadores i l’equip tècnic estan preparades i han rebut la informació suficientper tal de afrontar una eventual situació de contagi.

Seguirem treballant en aquets moments de dificultat per les persones grans amb experiència, generositat i compromís.

Salutacions

Fundació Santa Eulàlia i Fundació Sant Roc