L’Hospitalet de Llobregrat, Divendres 1 de Maig de 2020

 

Estimades i estimats;

            Estem vivint un dels moments més difícils i incerts dels darrers temps. La malaltia provocada per el coronavirus SARS-COV2 està tenint greus conseqüències per a la salut, però també per l’àmbit econòmic i de protecció social. En aquesta situació d’excepcionalitat les Fundacions Santa Eulàlia i Sant Roc com entitats socials sense afany de lucre estem treballant per a oferir una atenció de qualitat amb el màxim rigor tècnic per tal de protegir els drets i la salut de les nostres persones grans.

Des de l’inici de la crisis, ens esforcem també per a poder mantenir els llocs de treball tot i la davallada de ingressos, estem posant tots els mitjans disponibles al nostre abast per a poder minimitzar els efectes socials i econòmics que deriven de la complexitat de gestió del moment actual. En aquest sentit demanem la col·laboració de tothom que s’ho pugui permetre per tal de poder garantir la continuïtat dels nostres projectes.

En els últims anys em pogut comptar amb la col·laboració econòmica de diferents organismes socials públics i privats. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al que demanem pugui garantir el cobrament íntegre de les places de Residència i de Centre de Dia en règim de col·laboració i de les places en modalitat de prestació vinculada, que han quedat vacants a causa del Covid-19. L’Ajuntament de L’Hospitalet, al que sol·licitem vulgui en mesura del possible mantenir la totalitat de l’import del conveni de col·laboració subscrit ja que tot i la interrupció temporal de l’activitat presencial en algun dels nostres serveis, seguim mantenim el contacte amb tots i cadascun dels participants via telemàtica, oferint suport social i emocional, activitats per el manteniments de les capacitats físiques i cognitives, resolent dubtes i oferint la tramitació de recursos socials d’urgència per tal de garantir el seu benestar. A Caixabank demanem que ens tingui en compte per a mantenir la col·laboració continuada que des de fa anys ens ofereix en forma de donatiu per a desenvolupar els projectes d’acompanyament i tutoria i d’estimulació cognitiva. També demanem a aquelles empreses que ens ofereixen el seu suport de diverses formes, econòmic, material o professional i aquelles persones que de forma particular realitzen algun tipus de donatiu que mantinguin la seva confiança en la nostra entitat i seu esforç per donar-nos suport.

Os comuniquem que em reforçat aquells punts de servei que així ho han necessitat. Abans de l’inici de l’Estat d’Alarma comptàvem amb una plantilla composada per 167 persones contractades de forma directe i ara mateix treballen amb nosaltres 185 persones, a més d’aquelles persones que desenvolupen la seva activitat laboral en les nostres entitats per mitjà de contractes externs com poden ser el servei de bugaderia i cuina.

Aquets darrers dies també em readaptat la nostre tasca professional per poder oferir nous Serveis Socials a aquelles persones grans que en tenen necessitat, en aquest sentit os volem notificar que a més dels serveis que oferim habitualment, el proper Dilluns 4 de Maig, obrim dos pisos que donaran Allotjament Social d’emergència a Persones Grans dependents amb manca sobtada del cuidador, oferint així atenció social a aquelles persones grans de la ciutat que en aquests moments es troben en situació d’extrema necessitat. Aquest recurs que neix de la col·laboració publico-privada, és un recurs organitzat i gestionat de forma conjunta amb l’Àrea d’Equitat, Drets socials i Recursos humans del nostre Ajuntament.

En els Serveis Residencials informem que aquesta setmana ja s’han realitzat a totes les persones que hi viuen els test PCR. El total de places de les que disposem ascendeixen 189, en aquests moments n’hi ha 152 d’ocupades (cal recordar ara mateix no és possible realitzar ingressos residencials). L’ocupació actual per tant, esta situada al 80% de la capacitat total.

Un cop fetes les proves diagnostiques em pogut certificar que 56 de les persones a les que atenem han estat o estan afectades per COVID19. En aquests moments del total de persones afectades 29 son asimptomàtiques i 22 han presentat algun tipus de símptoma, no obstant molts d’ells de poca gravetat i en aquest moments bona part d’aquestes persones afectades estan ja en fase de recuperació, malauradament 2 es troben hospitalitzades. Des de l’inici de l’estat d’alarma el 15 de març, em de lamentar la mort de 23 persones en les  que s’ha confirmat simptomatologia compatible amb el Covid19.

 Els Serveis d’Atenció a la Comunitat i Acció social des de l’inici del confinament han contactat de forma telemàtica amb prop d’un miler de persones grans de la ciutat amb una mitja d’edat de 82 anys. Les comunicacions ascendeixen a 3462 el que suposa una mitja de prop de 100 (98,91) comunicacions diàries (laborables). En aquells cassos que ha estat necessari, s’ha realitzat orientació i coordinacions entre serveis socials municipals i propis per tal d’activar recursos urgents.

Son moments complicats, però dins de la foscor sempre i trobem una llum. En aquests moments, la nostre llum son cadascuna de les professionals, les mostres d’agraïment dels familiars, les mirades i proximitat de les persones grans amb les que treballem i per descomptat, cadascun de vosaltres que ens manteniu presents en els vostres pensaments.

Gràcies

 

Direcció executiva

Fundació Santa Eulàlia i Fundació Sant Roc