Les fundacions Santa Eulàlia i Sant Roc, co-editors.

El passat divendres 31 de març es va presentar al Casal de Gent Gran de Bellvitge-l’Ermita el llibre Los sentidos de la memòria, de Feliciano Villar Posada. Es tracta d’una publicació en el marc del projecte Reinventant els tallers de memòria, que l’Ajuntament de L’Hospitalet organitza conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el context del Pla Aprop AMB.

A la presentació van assistir l’alcaldessa, Núria Marín, el regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos i Jofre Fuguet, director executiu de la Fundació Santa Eulàlia i la Fundació Sant Roc.

En aquest llibre, l’autor ens convida a conèixer com funciona la nostra memòria, quins mecanismes s’activen en el nostre interior, com se’ns manifesten els records i de quines tècniques disposem per retardar l’arribada de l’oblit. Malgrat que la ciència avança per frenar patologies com la demència o l’Alzheimer, existeixen ja tècniques i exercicis que ajuden a alentir l’oblit i que es poden posar en pràctica a qualsevol edat.

L’edició consta de 2.000 exemplars, que es distribuiran de forma gratuïta entre les persones usuàries dels tallers de memòria i d’altres activitats dirigides a la gent gran, i també entre els professionals que treballen amb aquest col·lectiu.

Feliciano Villar Posada és llicenciat i doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona. Des de 2020, és catedràtic de la Universitat de Barcelona, on exerceix de professor titular del Departament de Cognició, Desenvolupament i Psicologia de l’Educació. Ha estat professor visitant a universitats dels Països Baixos, Canadà i Regne Unit, ha desenvolupat tasques de recerca en projectes del Ministeri d’Educació i Ciència, de l’Imserso i de la Unió Europea i ha publicat diferents llibres i articles en revistes científiques.

Per la mediació del director executiu, des de les fundacions Santa Eulàlia i Sant Roc col·laborem professionalment amb l’autor en els màsters que imparteix. En aquesta ocasió hem tingut l’honor de participar com a co-editors d’aquest llibre, del qual tenim la seguretat que ajudarà a tantes persones a millorar la seva qualitat de vida.