32 reptes i 100 accions per a la millora de qualitat de vida de la gent gran

Ahir  l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat  va celebrar l’acte de presentació “L’H més amigable amb les persones grans”. Un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar polítiques d’envelliment actiu, saludable i d’èxit, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen.

Aquest pla s’estructura en vuit eixos temàtics, amb trenta-dos reptes i cen accions entre les quals es troba la participació de la fundació mijtançant el programa Gestímul

Els eixos temàtics d’intervenció són :

  1. Accessibilitat i ús dels espais públics i privats (7 reptes i 19 accions)
  2. Habitatge (4 reptes i 8 accions)
  3. Transport i mobilitat (3 reptes i accions)
  4. Participació social i cívica (3 reptes i 20 accions)
  5. Relacions de suport i ajuda mútua (3 reptes i 14 accions)
  6. Respecte, igualtat i condicions d’inclusió (3 reptes i 4 accions)
  7. Serveis socials i salut (5 reptes 13 accions)
  8. Comunicació i informació (4 reptes i 15 accions) 

Gestímul amb els tallers d’entrenament de la memòria i l’activitat de moviment i memòria.

A l’acte de presentació, presidit per Núria Marín, alcaldessa de la nostra ciutat, el director executiu de la Fundació Santa Eulàlia, el Jofre Fuguet, ha presentat les iniciatives que la nostra entitat porta a terme; els tallers d’Entrenament de la Memòria i l’activitat de Moviment i Memòria; que es desenvolupen als deu casals municipals de l’Hospitalet.

I, per a què serveixen aquestes dues activitats?

  • Taller d’Entrenament de la Memòria són programes psicoeducatius de caràcter preventiu per a les persones amb queixa de dèficit de memòria o dèficit cognitiu subjectiu.
  • L’activitat de Moviment i Memòria es presenta com un complement dels tallers d’Entrenament de la Memòria, que incorpora l’exercici físic com a eina per a treballar el deteriorament cognitiu. Es tracta d’un conjunt d’activitats prescrites de caràcter psicomotriu preventiu que contribueixen, a més, al manteniment o millora funcional.
Jofre Fuguet, director executiu de la Fundació Santa Eulàlia

A més, es poden destacar altres accions que ja s’estan desenvolupant com el projecte E-Sènior que busca garantir l’accessibilitat i l’autonomia de la persona a casa seva, tallers de competències digitalsper posar fi a la bretxa o la recreació d’un habitatgea l’espai públic per identificar-nos amb les limitacions. Aquest últim es pot visitar de 10 a 19h davant de l’Auditori Barradas i constarà d’una visita d’audio-guia que explica tots els reptes als quals una persona gran s’enfronta diàriament.

Aquest pla, al qual l’Ajuntament es va adherir en el 2017 i que tindrà el seu horitzó el pròxim 2024, és un exemple més de totes les iniciatives que es promouen des de l’Hospitalet i que fan de la nostra ciutat un lloc on voler viure i en aquest cas, quedar-se per a sempre.

Bravo Hospitalet!