L’objectiu de la Fundació Santa Eulàlia i la Fundació Sant Roc és millorar la qualitat de vida dels usuaris i usuàries oferint assistència integral a les activitats de la vida diària i cobrin així la necessitat de suport en un ambient substitutiu de la llar, ja sigui per problemes d’autonomia o dificultats sociofamiliars.

L’equip multidisciplinari de les fundacions busca amb la seva feina donar resposta a les seves necessitats i demandes referents a la manutenció, a la convivència, als hàbits d’autonomia, activitats estimulatives, suport familiar, assistència sanitària,…sempre intentant personalitzar les accions i afavorint la participació de les famílies, dels usuaris i les usuàries en la mesura que les seves capacitats ho permetin buscant que les activitats i els seus objectius siguin útils no només en les activitats bàsiques de la vida diària, assistencials,… sinó també personal i afectivament.

Per poder complir amb totes aquestes necessitats i objectius, resulta imprescindible portar una rutina diària i que avui us volem compartir. Aquesta rutina, ens permet assegurar-nos del seu benestar, harmonia i equilibri tant físic, mental com espiritual.

A primera hora del matí, cadascú al seu ritme

Abans de les set de matí arriba el personal auxiliar a planta i es comença a sentir olor a cafè, veus que parlen i riuen. Quan arriben les set, comencen preparant el menjador i els estris que necessiten per iniciar la seva jornada, escolten la ràdio i van llevant a tothom que necessiten ajuda en funció de les seves preferències; els que els hi agrada matinar o estant desperts són els primers a fer-ho, als que els hi agrada restar al llit fins a l’últim moment, esperen. Cap a les nou es comença a servir l’esmorzar donant espai a totes les persones a fer-ho al seu ritme i segons les seves preferències.

Energia matinera. Activitats, estimulació i moviment.

Al llarg del matí, s’intercalen les anades al servei amb activitats plantejades per l’equip professional. Aquestes activitats són més terapèutiques aprofitant al màxim l’energia, al matí estan més receptius a les activitats estimulatives, tant les cognitives com les físiques: realitzen activitats de lectoescriptura, psicomotricitat fina, reminiscència, jocs mentals, gimnàstica, estimulació sensorial, durant les activitats se’ls ofereix hidratació.

Migdia. Recarreguem piles.

Al voltant de les 13h dinem i, se’ls propicia una estona de descans fins a les 16h moment en què s’ofereix el berenar fins a les 16:30h.

Després de berenar torna l’activitat. En aquest cas, més lúdiques; cine, bingo, jocs de taula, buscant que les tardes siguin tranquil·les, disteses i divertides.

És hora de sopar i descansar

Arriba l’hora de sopar, sobre les 19h i després d’una estona prudencial l’equip de professionals comença a allitar als usuaris/es que ho precisen en funció del seu cansament o les seves preferències. El torn de nit segueix amb l’assistència procurant fer les seves activitats sense alterar el ritme de son i així procurar un correcte i tranquil descans fins a l’endemà.

Un dia a dia en el qual tenim lloc per a tot, cures bàsiques, diversió, aprenentatge, descans… però sobretot el que ocupa més espai a l’equip de la Fundació Santa Eulàlia i la Fundació Sant Roc, és el respecte, admiració i fascinació per als i les residents.

Un equip professional i consolidat que s’esforça dia a dia en millorar i transmetre en totes les seves accions la seva vocació i amor per les #granspersones.