La setmana passada es va celebrar a la ciutat de Barcelona la Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment mundial de referència a tot allò que envolta a fer de les ciutats espais més intel·ligents i sostenibles.

Al congrés, que va acollir el recinte de la Fira i per on van passar més de 20.000 persones de 134 països diferents, va tenir presència amb un stand l’Ajuntament de l’Hospitalet on es va promocionar el projecte È-senior i el Talent UP L’H, el primer que identifica propostes innovadores per millorar la qualitat de vida de persones majors de 75 anys i el segon on joves i gent gran han col·laborat creant projectes intergeneracionals.

Des de la Fundació Santa Eulàlia hem tingut el plaer de participar i col·laborar en tots dos projectes. D’una banda, a l’È-Senior, realitzant un estudi a més de 200 mitjançant enquestes per extreure els motius i dades reals de la no acceptació dels PIA (Pla Individualitzat d’Actuació) i poder així oferir, propostes i solucions que s’ajustin a la realitat actual persones i,d’altra banda, participant com a jurat a la selecció dels 4 projectes finals per al Talent Up.

Tots dos projectes s’emmarquen dins L’H 6.0, projecte estratègic per fomentar la inclusió digital. L’H 6.0 és una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el suport de la Fundació Mobile World Capital Barcelona per dur a terme projectes tecnològics que posin en el centre la ciutadania més vulnerable. Propostes que aporten solucions tecnològiques per millorar la qualitat de vida de la gent gran, reduir la bretxa digital i millorar l’autonomia digital pel benestar de les persones.

A la fotografia podem veure al Jofre Fuguet, CEO de la fundació, visitant literalment el metavers de l’Hospitalet a la Smart City i comprovant de primera mà que efectivament la nostra ciutat va pel camí per on s’ha d’anar. El de l’evolució, solidaritat i sostenibilitat.